top of page
Formules Heist Wandelt naar Scherpenheuvel
Formules & inschrijving

De inschrijvingen zullen uitsluitend online gebeuren. Er zijn geen daginschrijvingen voor dit evenement.

We sluiten de inschrijvingen af op maandag 25 april om middernacht.

 

Het vertrek zal plaatsvinden aan het sportcentrum van Heist. U kan de wagen hier parkeren. U moet zich hier aanmelden bij het ontvangstcomité. De tocht van de 30 km start op deze plaats. Kiest u voor de formule 10 of 20 km mét een busdienst, dan kan u op deze plaats de bus nemen die u zal vervoeren naar het vertrekpunt Westmeerbeek of Wolfsdonk. In Scherpenheuvel staan deze bussen ook klaar om u terug naar de Sporthal in Heist te voeren.

Opgelet voor de deelnemers van de 30 km: indien u ook graag vanuit Scherpenheuvel naar Heist wenst te komen met onze busdienst, kiest u ook best voor de formule “30 km met busdienst”.

U ontvangt een deelnamebandje van de door u gekozen formule. Daarnaast krijgt u een brochure met de route en bevoorradingsplaatsen, een overzicht van onze partners en andere nuttige informatie. Heeft u gekozen voor de formule met ontbijt, dan zal u dat ook aan het sportcentrum in ontvangst kunnen nemen.

Naargelang de gekozen afstand en formule wordt er een bevoorrading voorzien:

  • 10 km: na 5 km en bij aankomst

  • 20 km: na 10 en 15 km en bij aankomst

  • 30 km: na 10, 20 en 25 km en bij aankomst


Aankomst is voorzien in café/restaurant Molenhuis. Hier is voor iedere deelnemer een drankje en een oorkonde voorzien. De laatste bus naar Heist vertrekt omstreeks 17u00.

 

Deelnemers kunnen rugzakken en tassen in bewaring geven aan de start en ophalen in Scherpenheuvel aan de finish.

Aankomst is voorzien in café/restaurant Molenhuis. Hier is voor iedere deelnemer een drankje en een oorkonde voorzien.
 

U kan deelnemen als wandelaar of jogger over 3 afstanden (te vertrekken in tijdslot per kwartier):

  • 10 km met een vertrek vanuit Wolfsdonk (aanmelden te Heist tussen 9u – 10u30)

  • 20 km met een vertrek vanuit Westmeerbeek (aanmelden te Heist tussen 7u30 – 9u)

  • 30 km met een vertrek vanuit het sportcentrum van Heist-op-den-Berg (aanmelden te Heist tussen 7u – 8u30)

1. Formule individueel - €10


U kan individueel inschrijven met een vertrek vanuit Heist, Westmeerbeek of Wolfsdonk. Bij deze inschrijving is er geen vervoer voorzien.

2. Formule individueel met busdienst - €20

 

U kan individueel inschrijven met een vertrek vanuit Westmeerbeek of Wolfsdonk. Bij deze inschrijving is er busvervoer heen (naar de gekozen vertrekplaats) en terug voorzien (vertrekplaats/aankomstplaats bus Sportcentrum Lostraat Heist-op-den-Berg).

 

3. Formule individueel met ontbijt, lunch en busdienst - €50
 

Op de route zullen we bevoorrading voorzien voor elke formule. Maar wenst u te vertrekken met een ontbijt en wil u graag bij aankomst in Scherpenheuvel een heus lunchpakket ontvangen, dan kan u voor deze optie kiezen. De tickets voor het busvervoer (heen en terug) zijn eveneens inbegrepen.

 

4. Formule Sponsor Team - €300
 

Aan onze ondernemers bieden we de kans om een team van vier personen in te schrijven. Deelnemen kan in de drie verschillende afstanden inclusief ontbijt, lunchpakket en tickets voor het busvervoer. De ondernemingen die voor deze formule kiezen, zullen we mooi in de kijker plaatsen. Het logo van uw onderneming zal ingezet worden tijdens al onze mailings naar onze duizenden contacten, op onze sociale media en website, in de infobrochure en nog veel meer.

close-up-running-shoes-fitness-women-tra
Foto 1
Route Heist Wandelt naar Scherpenheuvel
Route

We wandelen traditiegetrouw op zondag 1 mei 2022 te voet naar Scherpenheuvel (afstanden 10/20/30 km). De wandeling is een organisatie van Rotary Heist-op-den-Berg ten voordele van Actie Zorgenmens.

Het wordt geen wandeling of looptocht langs de grote, drukke verbindingswegen, maar door de natuur, langs paden, bossen en kleine wandelwegen. De traditie ‘te voet naar Scherpenheuvel’ wordt opnieuw een aparte beleving. Stappen, joggen, een daguitstap voor jong en oud, individueel, met het ganse gezin, met vrienden, teambuilding onder collega’s… 

De tocht naar Scherpenheuvel vertrekt over 3 afstanden aan het sportcentrum in Heist-op-den-Berg. Hier moeten de deelnemers zich aanmelden. Aan het sportcentrum wordt gestart aan de tocht van 30 km. De deelnemers van de 10 en 20 km moeten zich begeven naar de respectievelijke startplaatsen in Westmeerbeek of Wolfsdonk.

 

We hebben ook een inschrijvingsformule met busdienst. Je kan de bus naar Westmeerbeek nemen om van daaruit te vertrekken voor een tocht van 20 km. Deze bus houdt ook halte in Wolfsdonk van waar je de wandel- of looptocht van 10 km aanvangen. Vanaf 8u00 kunnen de deelnemers gebruik maken van 2 bussen per uur om naar hun startplaats gebracht te worden.

 

Nadat je de eindbestemming - de Basiliek van Scherpenheuvel - bereikt hebt, kan je indien gewenst gebruik maken van de bus om terug te keren. In Scherpenheuvel staan de bussen vanaf 11u00 paraat om de deelnemers (met inschrijving formule met busdienst) terug te brengen naar de startplaats te Heist.  

wandelroute_route_full_Heist_Scherpenheu

We vertrekken aan het sportcentrum van Heist. We wandelen richting de Netevallei. Na de eerste kilometers komen we aan aan het kasteel Ter Laeken in Booischot. We volgen de Nete stroomopwaarts tot in Westmeerbeek. Na 10 km vinden jullie de eerste bevoorrading. Dit is ook de startplaats van de tocht van 20 km.

De tocht wordt verdergezet door het centrum naast de verdoken ruïne van Westmeerbeek. We trekken verder door het natuurgebied Het Goor, vervolgens de Limberg over, tot in het centrum van Herselt. We passeren de Kapittelberg om aan te komen in Wolfsdonk. Hier hebben we reeds 10/20 km van de tocht in de benen. Het wordt tijd om terug wat energie op te slaan. De bevoorrading is in aantocht. Dit is ook de startplaats van de tocht van 10 km.

 

Na deze stop moeten we de Roode berg over die ons tot in Testelt brengt. De laatste bevoorrading op het parcours aan het museum in Testelt is aan kilometer 5/15/25. We hebben nog 5 km te gaan tot de finish. We wandelen in stijgende lijn over de kleine, bosrijke wegen van de Keiberg. Daarna beklimmen we de laatste heuvel tot aan de finish, de Basiliek van Scherpenheuvel.

In Scherpenheuvel aangekomen zullen we jullie graag opwachten met een aangename verrassing!

 

Veel succes, van harte bedankt alvast voor jullie deelname en steun aan onze Actie Zorgenmens activiteiten.

bottom of page