Formules & inschrijving

De inschrijvingen zullen uitsluitend online gebeuren. Er zijn geen daginschrijvingen voor dit evenement.

We sluiten de inschrijvingen af op woensdag 11 augustus om middernacht.

 

Het vertrek zal plaatsvinden aan het station van Heist waar u uw wagen kan parkeren. Daar zal u zich moeten aanmelden bij het ontvangstcomité om de tocht te kunnen aanvatten of de trein te nemen naar een van de volgende startplaatsen in Aarschot of Testelt.
U ontvangt een deelnamebandje en eventueel tickets voor het openbaar vervoer indien inbegrepen in de door u gekozen formule. Daarnaast krijgt u een brochure met de route en bevoorradingsplaatsen, een overzicht van onze partners, en andere nuttige informatie. Heeft u gekozen voor de formule met ontbijt, dan zal u dat ook aan het station in ontvangst kunnen nemen.

 

Naargelang de gekozen afstand en formule wordt er een bevoorrading voorzien:

 • 5 km: bij aankomst

 • 15 km: na 5 en 10 km en bij aankomst

 • 30 km: na 10, 20 en 25 km en bij aankomst

 

Het event wordt georganiseerd volgens de op dat moment geldende COVID-19-richtlijnen*. Ook de deelnemers dienen deze richtlijnen na te leven en verbinden zich hiertoe bij inschrijving: 

- regels omtrent samenscholingen,

- regels omtrent social distancing,

- het respecteren van de starttijden die bepaald worden bij inschrijving.

Een deelnemer zal geenszins de organisatie kunnen aansprakelijk stellen voor enige door hem of haar geleden schade of nadeel ondervonden tijdens de deelname aan het event.


Om alles coronaproof te laten verlopen, moet u inschrijven in een tijdslot. Op die manier vermijden we aan de start, bij de bevoorradingsposten en bij aankomst in Scherpenheuvel een massa personen bij mekaar. Ook alle ontbijt- en lunchpakketten worden apart en coronaproof verpakt en overhandigd. Afhankelijk van de hoeveelheid inschrijvingen kunnen we de tijdslots nog uitbreiden.

 

Deelnemers kunnen rugzakken en tassen in bewaring geven aan de start en ophalen in Scherpenheuvel aan de finish.

Aankomst is voorzien in café/restaurant Molenhuis. Hier is voor iedere deelnemer een drankje en een oorkonde voorzien.
 

U kan deelnemen als wandelaar of jogger over 3 afstanden (te vertrekken in tijdslot per kwartier):

 • 5 km met een vertrek vanuit het station van Testelt (vertrek te Heist tussen 9u – 10u*)

 • 15 km vanuit het station van Aarschot (vertrek te Heist tussen 8u – 10u*)

 • 30 km met een vertrek vanuit het station van Heist-op-den-Berg (vertrek te Heist tussen 7u – 9u)

* Dienstregeling openbaar vervoer:

 • station Heist-op-den-Berg (vertrek):

  • 2 treinen per uur richting Aarschot (xxu19 en xxu54 op spoor 1)

  • 1 trein per uur richting Testelt (xxu19 in Heist-op-den-Berg op spoor 1 en vervolgens xxu56 in Aarschot BUS11608)

 • Scherpenheuvel (retour Aarschot): Tussen 10u00 en 18u30 vertrek er een pendelbus vanuit Scherpenheuvel (Molenstraat - parking kerkhof) naar het station van Aarschot (10u00 - 12u00 - 14u00 - 15u30 - 17u00 - 18u30) - bus voorbehouden voor inschrijvingen met ticket openbaar vervoer

 • station Aarschot (retour): 2 treinen per uur richting Heist-op-den-Berg (xxu26 op spoor 3 en xxu54 op spoor 2)

1. Formule individueel - €10


U kan individueel inschrijven met een vertrek vanuit Heist, Aarschot of Testelt station. Bij deze inschrijving zijn er geen tickets voor openbaar vervoer voorzien.

2. Formule individueel met openbaar vervoer - €20


In deze formule is een ticket voor het openbaar vervoer inbegrepen zodat u na aankomst in Scherpenheuvel met bus en trein terug naar Heist kan reizen. Maar dit ticket kan ook ingezet worden om vanuit het station van Heist te vertrekken naar Aarschot of Testelt met de trein en zo de wandel- of looptocht aan te vatten.

 

3. Formule individueel met ontbijt, lunch en openbaar vervoer - €50
 

Op de route zullen we bevoorrading voorzien voor elke formule. Maar wenst u te vertrekken met een ontbijt en wil u graag bij aankomst in Scherpenheuvel een heus lunchpakket ontvangen, dan kan u voor deze optie kiezen. De tickets voor het openbaar vervoer (heen en terug) zijn eveneens inbegrepen.

 

4. Formule Sponsor Team - €300
 

Aan onze ondernemers bieden we de kans om een team van vier personen in te schrijven. Deelnemen kan in de drie verschillende afstanden inclusief ontbijt, lunchpakket en tickets voor het openbaar vervoer. De ondernemingen die voor deze formule kiezen, zullen we mooi in de kijker plaatsen. Het logo van uw onderneming zal ingezet worden tijdens al onze mailings naar onze duizenden contacten, op onze sociale media en website, in de infobrochure en nog veel meer.

close-up-running-shoes-fitness-women-tra
 
 
Route

Het wordt geen wandeling of looptocht langs de grote, drukke verbindingswegen, maar door de natuur, langs paden, bossen en kleine wandelwegen. De traditie ‘te voet naar Scherpenheuvel’ wordt een aparte beleving. Stappen, joggen, een daguitstap voor jong en oud, individueel, met het ganse gezin, met vrienden, teambuilding onder collega’s… We willen benadrukken dat we uiteraard alle COVID-19-richtlijnen* zullen respecteren en zorgvuldig naleven.

De tocht naar Scherpenheuvel vertrekt voor de 3 afstanden aan het station in Heist op den Berg. in Heist wordt gestart aan een tocht van 30 km. Je kan ook met de trein naar Aarschot sporen om van daaruit te vertrekken voor een tocht van 15 km. En als je doorreist met de trein naar Testelt, kan je daar je wandel- of looptocht van 5 km aanvangen. Nadat je de eindbestemming - de Basiliek van Scherpenheuvel - bereikt hebt, kan je indien gewenst gebruik maken van het openbaar vervoer om terug te keren. 

wandelroute_route_full_Heist_Scherpenheu

30 km
We vertrekken aan het station van Heist. We wandelen naast het Hof van Riemen en het sportcomplex van Heist op den Berg en trekken zo verder richting de Netevallei. Na de eerste kilometers komen we aan aan het kasteel Ter Laeken in Booischot. We volgen de Nete stroomopwaarts tot in Westmeerbeek. Na 10 km vinden jullie de eerste bevoorrading. De tocht wordt verdergezet door het centrum naast de verdoken ruïne van Westmeerbeek. We trekken verder door het natuurgebied Het Goor, vervolgens de Limberg over, tot in het centrum van Herselt. We passeren de Kapittelberg om aan te komen in Wolfsdonk. Hier hebben we reeds 20 km van de tocht in de benen. Het wordt tijd om terug wat energie op te slaan. De bevoorrading is in aantocht. Na deze stop moeten we de Roode berg over die ons tot in Testelt brengt. De laatste bevoorrading op het parcours is aan kilometer 25. Dan hebben we nog 5 km te gaan tot de finish.

15 km
Aangekomen met de trein in Aarschot zal gestart worden met de wandeling of een looptocht van de 15 km. We volgen de Demer die Aarschot doormidden snijdt en passeren de oude watermolen, 's Hertogenmolens. Aan de rechterkant vinden we het Begijnhof en we verlaten zo het centrum. We volgen de Demer 5 km tot in Langdorp. Daar kan je even genieten van een tussenstop met een bevoorrading. Van hieruit wordt de tocht verdergezet door de Demervallei. Na 10 km komen we aan in Testelt op de laatste bevoorrading van het parcours. Dan hebben we nog 5 km te gaan tot in Scherpenheuvel.

5 km
Na een ontspannende treinrit met vertrek in Heist, via Aarschot tot in Testelt, kan je beginnen aan de wandel- of looptocht van 5 km naar de Basiliek van Scherpenheuvel. De wandelaars die gekozen hebben voor de 15 of 30 km beginnen hier aan de laatste 5 km. We vertrekken aan het museum, gelegen aan de Demer in het centrum van Testelt. We wandelen na een kort intermezzo langs de steenweg, continue in stijgende lijn, over de kleine en bosrijke wegen van de Keiberg. Daarna beklimmen we de laatste heuvel tot aan de finish, de Basiliek van Scherpenheuvel.

In Scherpenheuvel aangekomen zullen we jullie graag opwachten en verdienen jullie allen een heus diploma!

 

Veel succes, van harte bedankt alvast voor jullie deelname en steun aan onze Actie Zorgenmens activiteiten.